Taste of Amsterdam

Eindelijk was het dan zo ver, Bas en Peter mochten meedoen aan de voorronde van de Taste of Amsterdam op zaterdag 9 juni. Om half vier moesten wij aanwezig zijn om te starten om vier uur, tegen nog vijf koppels moesten wij strijden.

2013TaAteamfoto

De wedstrijd werd georganiseerd door Julius Jaspers en er werd gejureerd door Gertjan Kiers (demoslager) en Michel Denink (eigenaar van Vis aan de Schelde). Donderdag, vrijdag en zaterdag waren de voorrondes, op vrijdag en zaterdag waren er zelfs twee.

Totaal moesten er in iedere voorronde 6 teams het tegen elkaar opnemen, de beste van de voorronde mocht door naar de finale van zondag. Wij stonden dus op zaterdag en moesten het opnemen tegen redelijk wat mensen die kennis van zaken hebben, de box werd uitgedeeld en wat daar in zat moest je gebruiken, er was ook nog een tafel met wat kruiden en extra ingrediënten die je mocht gebruiken maar wat in de box zat moest je dus echt op je bord presenteren.

In onze box van zaterdag zat een kipkarbonade, kabeljauw, aubergine, paprika en wortel. Bas ging voor de vis en heeft de kabeljauw heerlijk gemarineerd in een oosterse marinade. Van de de wortel en paprika heeft hij een mooi groentebedje gemaakt, tevens werd er bij de kabeljauw een saus van verse kruiden geserveerd. Peter heeft van de kipkarbonade een zg. KCBS kip gemaakt en van wat ketchup en kruiden een saus om hiermee af te lakken. De kip werd geserveerd op een bedje van aubergine, bijgestaan door een in balsamico gegaard uitje.

2013ToAgerecht012013ToAgerecht02

Alleen plaats 1, 2 en 3 werden bekend gemaakt in de voorronde. Op plaats 3 stond Royaal BBQ, op 2 de mannen van The Color Kitchen en wij werden tot onze verassing eerste! Op naar ronde twee op zondag dus…..

Omdat er een wildcard te vergeven was heeft de organisatie besloten deze te gunnen aan de Arno en Bilal van The Color Kitchen, een bijzonder koppel kan je wel zeggen, Arno is chef van dit bijzondere restaurant en Bilal een pupil in opleiding.

In The Color Kitchen krijgen probleem jongeren een kans om aan de bak te komen om zo weer goed te kunnen functioneren in de maatschappij een heel mooi project!

De zondag startte met een briefing van Julius Jaspers. Daarna kregen wij wederom de blind box met daarin een karbonade van Livar en drie grote gamba’s Tevens zat er in de box aardappel, komkommer en venkel. Daar moesten wij het dus mee gaan doen. Peter heeft een “boeren karbo” gemaakt vergezeld van aardappel en een frisse komkommersalade. Bas ging wederom voor de vis: de gamba kreeg gezelschap van de venkel.Wij hadden een goed gevoel over de gemaakte gerechten en hoopten op een plek rond het midden. Let wel: er waren heuse chefs aan het werk en de concurrentie was groot.

2013ToAgerecht032013ToAgerecht04

De uitslag: de mannen van The Color Kitchen werden derde, wij behaalden een mooie tweede plaats en Willem (een erg goede kok) werd eerste en wist de Bigg Green Egg Large met tafel te bemachtigen. Wij kregen als prijs ook een Big Green Egg Small, waar wij erg blij mee zijn.

Het was een verschrikkelijk leuk weekend met een mooi resultaat. Bij deze willen wij onze medestanders, Julius Jaspers, Gertjan Kiers en Michel Denink hartelijk danken dat wij aan deze mooie wedstrijd mee mochten doen.
Volgend jaar zeker weer!