PureBBQ Winterkampioen 2013

Midwinter BBQ Kampioen

Afgelopen weekend (19 en 20 januari) vond het Midwintertreffen plaats met hen, die ondanks de weersomstandigheden, stug doorgaan met BBQ’n. Zo’n evenement krijgt altijd een mooie naam en voor 2013 was gekozen voor: Frozen Beer & Tinglin’ Feet. Dit treffen wordt georganiseerd door een team van het BBQ Forum.

Locatie was (net als vorige jaar) het pittoreske Annerveenschekanaal in Drenthe. Naast een gezellig samen zijn, veel van elkaars gerechten proeven en ervaringen delen was er ook een wedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd droeg de titel “Sweet & Wild 2013” en bestond uit: “Het maken van twee gangen verdeeld over twee dagen. Op zaterdag een wildgerecht en op zondag een freestyle dessert of ontbijtgerecht of brood met garnituur. Kook in het seizoen, maak er iets lekker winters van..”. Het deelnemers veld bevatte enkele sterke teams zoals LowLand Smokers, All Seasoned en de Zwarte Hand.

20120120reerug

En aldus geschiedde dat, ondanks de koude, PureBBQ een mooi bordje inleverde met reerug gemarineerd in Jamaican Jerk, geserveerd met een zoet zure saus gewonnen uit de marinade en vergezeld met een puree van aardappel, knolselderij en postelein. Helaas kreeg dit bordje niet de beste waardering van de dag, maar goed genoeg om kans te behouden op een eindoverwinning. Gelukkig konden we de zondag imponeren door een prachtig en smakelijk dessert te presenteren. Ons dessert bestond uit gegrilde griesmeel met kumqat marmelade en walnoten aangevuld met een stoofpeertje.

20120120dessert

De jury wist dit gerecht ook te waarderen en gaf hoge punten, zo hoog dat we in de eindstand bovenaan stonden en we onszelf Winterkampioen 2013 mogen noemen. En … super trots dat we zijn.

Een gedachte aan “PureBBQ Winterkampioen 2013