PureBBQ wint in Hoogeveen

HoogeveenLogoOp 14 mei (Hemelvaartsdag) toog PureBBQ voor de derde keer naar Hoogeveen voor de vierde editie van de BBQ wedstrijd georganiseerd door Marchinus Swierts en companen. Het deelnemersveld was iets kleiner als voorgaande jaren, maar de strijd was niet minder.
Deze keer vond de wedstrijd voor het eerst plaats onder de vlag van de Nederlandse afdeling van de WBQA. Dat betekende o.a. een opgeleide “blinde” jury (d.w.z. de jury kan niet zien en weet het ook niet welk bord afkomsig is van welk team), plus eenduidige regels voor de jury op basis waarvan de beoordeling plaats vind. In tegenstelling tot de KCBS wedstrijden wordt tijdens een WBQA wedstrijd elk team geacht, naast het bereiden van vlees, ook groenten en bijvoorbeeld aardappelen te bereiden plus het geheel zo mooi mogelijk op een bord te presenteren.

Na winst in de twee voorgaande edities was het de vraag of PureBBQ zich de rol als favoriet kon waarmaken. Aan het einde van de dag bleek dat we 4 van de 5 prijzen mochten ontvangen. Blij en trots sloten we de dag af. Hulde aan de organisatie, prima opzet van wedstrijd met “blinde” jury.
10649880_1050268998336423_7207237608336808253_n