PureBBQ top resultaten op Cook-Off Competition

201410191stPrijsPork250Dit weekend van 18 en 19 oktober stond PureBBQ klaar voor de laatste wedstrijd van 2014: 2nd Annual BBQ Society Cook-Off. Een KCBS erkende wedstrijd met de gebruikelijke categorien: chicken, ribs, pork en brisket.

Na de hoopgevende successen op de verschillende onderdelen tijdens de verschillende wedstrijden afgelopen jaar wilden we op deze wedstrijd in Hoofddorp alles samenvoegen wat we (met soms een mooi succes) in de afgelopen maanden hadden geleerd en weten te volbrengen.
De voorbereidingen waren volgens het boekje: we hadden mooi vlees via Home Made Vleesspecialiteiten, prima sauzen via Vuur en Rook, scherpe messen van F-Dick, goed ingewerkte keramische BBQ’s van Primo-Grill met bijbehorende accesoires van Barbecueplein en natuurlijk onze eigen Award Winning All Purpose Rub: de PureBBQ No. 5.
Het draaiboek was ingesleten en iedereen wist wat hij/zij moest doen. We hadden er zin in en de verwachtingen waren hoog gespannen.
Na het inleveren van de brisket om 13:30 brak het moeilijkste deel van de dag aan.. wachten op de prijsuitreiking.

De resulaten van dit weekend:
– 3e plaats chicken
– 12e plaats ribs
– 1e plaats pork
– 10 plaats brisket
En nadat alle punten opgeteld waren : een prachtige 3e plaats overall op de 2nd Annual BBQ Society Cook-Off.

Nederlandse Kampioenschappen Low & Slow BBQ

201410192ePlaatsNKBBQ
Deze wedstrijd van de BBQ Society stond niet op zichzelf, samen met de resultaten van de 4th Annual Tony Stone Competition uit mei dit jaar 2014 werd het Nederlands Kampioenschap bepaald.

Dus de optelling van de beide wedstrijden bepaalde zowel de NL Kampioenen per categorie en de Overall winnaar. De resultaten van beide wedstrijden bij elkaar opgeteld van de afzonderlijke categorieƫn:

– 7e chicken
– 8e ribs
– 1e pork
– 3e brisket

Daarna werd alles van beide wedstrijden opgeteld en bleek dat PureBBQ op een 2e plaats in het overall klassement was geƫindigd. Dat betekent dat we een jaar lang de titel van Reserve Grand Champion Low & Slow mogen dragen.

In gewoon Nederlands: PureBBQ heeft een tweede plaats op de Nederlandse kampioenschapen Low & Slow BBQ behaald !.
We zijn Super trots op ons team resultaat. Dankzij een goede teamspirit en goede samenwerking staan we toch op elke wedstrijd ons mannetje. Mede dankzij de support van onze sponsors Primo-Grill, Vuur en Rook en sinds kort Home Made Vleesspecialiteiten worden zorgen uit handen genomen en weten we dat we met topklasse materialen, rubs en sauzen mogen werken. We hebben nu al weer zin in de eerste wedstrijden van 2015… het wordt een lange winter wachten.