PureBBQ goede score Ruhrpott Competition

2014LogoRuhrpottDe aanloop naar deze wedstrijd beloofde veel. Met een deelname van 58 teams en een enorme prijzenpot van meer dan 10.000 dollar betekende dat dit de grootste KCBS wedstrijd zou worden van 2014 in Europa. Het zou tevens de laatste wedstrijd zijn van 2014 in het Europese KCBS Competitie.
Alle redenen voor veel spanning en speculatie vooraf. Tot het laatste moment werden de recepten nog besproken, verfijnd en soms zelfs aangepast. De locatie was prima, de organisatie verdient een pluim en het weer was goed. ’s Nachts en ’s ochtends wel wat kouder dan we gewend waren, maar de motivatie van PureBBQ teamleden was goed. De onvoorwaardelijke ondersteuning van zowel Primo-Grill als Vuur & Rook zorgt ervoor dat de concentratie daar ligt waar hij op gericht moet zijn: op de bereiding en de gerechten en niet op allerlei logistieke beslommeringen eromheen.
Onze resultaten:
– 5e plaats pork shoulder
– 8e plaats brisket
Plus.. en daar zijn we erg blij mee : de 10e plaats in het overall klassement van we denken toch wel de zwaartste wedstrijd met het sterkst bezette deelnemersveld (58 teams) van 2014.