PureBBQ en Livar werken samen

LogoLivarHet wedstrijdseizoen 2014 heeft ons mooie momenten gebracht. Mooie wedstrijden, mooie resultaten, maar ook hebben we een paar lessen geleerd. Een van die lessen was hoe we met “pork” moeten omgaan en dat we het vlees met zorg moet kiezen. De kwaliteit van het vlees is belangrijk voor het eindresultaat. Met Livar hebben we erg goede resultaten bereikt en we willen dat graag voortzetten in 2015.
PureBBQ is op bezoek geweest bij de Abdij Lilbosch in Echt waar we het Livar concept van dichtbij konden meemaken. Livar, Limburgs varken, geboren en getogen in Limburg en uitsluitend gevoerd met Limburgs graan. Wat ons opviel was de wil en de zorg om voor kwaliteit te gaan. Net als in onze wedstrijden maken details vaak het verschil. Bij Livar besteden ze zorg aan details. Dat kun je zien aan de goede zorg voor de Livar kloostervarkens. De ruimte, zowel binnen als buiten, waarin de Livar kloostervarken scharrelen en leven. De bijzondere samenstelling van het voer dat ze krijgen. Door al deze details ontwikkelen de varkens zich anders dan de traditionele soortgenoten. Dat verschil proef je. En ja, dat staat natuurlijk ook op de website van Livar maar dat verschil hebben we ook terplekke mogen proeven en beleven… De proeverij na het bezoek aan de varkens was een belevenis, kijken, ruiken en proeven. Niet bang zijn voor goed bereid eerlijk vlees met een beetje vet, het smaakt fantastisch.
We wisten al dat het kwaliteitsvlees is. Ons bezoek aan de abdij heeft dat absoluut bevestigd. Mooi met vet doorregen vlees met een erg goede en onderscheidende smaak.
We zijn dan ook blij dat we het seizoen 2015 mogen samenwerken met Livar!
Kom gerust langs komend wedstrijdseizoen en proef het heerlijke Livarvarken bij PureBBQ!
IMG_2211 IMG_2208