Laatste nieuws

Erg goede resultaten tijdens Smoke in the North

20150803MoniekBasPrijs
Fantastisch weekend in Zweden, we eindigende met drie “calls” : eerste plaats voor Pork, 5e met ribben en 10e bij Brisket.
Goed genoeg om de weggevallen kip te compenseren en om op een overall keurige 4e plaats te eindigen.
Op het onderdeel “seafood” haalden we een keurige 6e plaats (uit de 26 deelnemers).
Wat een mooie wedstrijd hebben Thomas Eriksson Fröhlich en Jenny Victoria Eriksson Fröhlich dit jaar weer neergezet.

Peprub: Award winning rub van PureBBQ

20150711PotjesPeprubYEAH BABY!!! Vanaf vandaag in de schappen bij Vuur en Rook PureBBQ’s Peprub. Dit is een multipurpose award winning rub vernoemd naar onze Erik Pepping alias Peppie. De rub is super op Varken en Kip maar ook zeker lekker op rund en groentes. Deze top rub was goed voor een eerste plaats Chicken in Diksmuide 2014 en heeft voor verschillende andere successen gezorgd en het mooiste is… hij is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Houd je niet in, er is meer dan genoeg… koop het hier

Prime Uve Invitational BBQ Championship

Het weekend van 5 en 6 juli was een deel van het team naar Italie. PureBBQ was uitgendigd voor de Prime Uve Invitational BBQ Championship. Een prestigieus evenement. Zie hier het filmpje dat de organisatie heeft laten maken.
In dit sterke Europese deelnemersveld viel het niet mee om een topklassering in de 4 KCBS categorieen te realiseren.. Gelukkig is ons team ook sterk in andere aspecten van het BBQ’n en wisten we in dit topveld een 4e plaats te behalen met ons dessert.

KCBS: Vuur en Vlees te Deurne

20150607DeurneSfeerAfgelopen weekend mocht PureBBQ zich opdelen over twee wedstrijden: de BBQ Challenge tijdens Taste of Amsterdam (zie bericht hieronder) en de de KCBS wedstrijd “Vuur en Vlees” te Deurne bij De Reizende Man. Met een deelnemers veld van 12 teams lijkt het een kleine wedstrijd echter de lijst namen van deelnemende teams vertoonde grote namen, teams die op grote wedstrijden prijzen weten te pakken.

De resultaten van PureBBQ:
Overall een mooie 3e plaats ! Beste Nederlandse team !
Chicken: 3e
Ribs: 4e
Pork: 4e (mede dankzij onze sponsor Livar.)
Brisket: 7e (met dank aan Home Made Vleesspecialiteiten).
20150608 Deurne02Naast de traditionele 4 KCBS onderdelen was er een extra ronde: de chef’s choice een freestyle gerecht waar alle teams stukjes (poulet) wolvarken kregen om iets moois mee te bereiden. Wij maakten onze inbreng op de Primo-Grill van onze sponsor. Onze hamburger verrijkte we met kruiden van Vuur en Rook, we roosterde het vlees boven de houtskool van Masterfire de combinatie van dit alles leverde een zeer verdienstelijk 3e plaats op.
20150707DeurneWolvarken (3)
Al met al een schitterend weekend voor PureBBQ, prachtig weer, winnen in Amsterdam en een derde plaats in Deurne. Top…

PureBBQ wint A’dam BBQ Challenge van 7 juni

20150607TasteOfAmsterdamLogoTijdens Taste of Amsterdam 2015 van 4-7 juni is alweer de derde editie van de Amsterdam Barbecue Challenge gehouden.
In deze door Julius Jaspers uitgeschreven wedstrijd worden deelnemers middels een door hem samengestelde blackbox gerechten uitgedaagd een mooi gerecht te maken dat wordt beoordeeld door een professionele jury! Iedere dag zijn er een of meerdere wedstrijden van 60 minuten worden gehouden en na iedere wedstrijd werd de winnaar beloond met een geweldige prijs.
Afgelopen zondag mocht PureBBQ deelnemen met Bas en Moniek, binnen de beschikbare 60 minuten wisten zij een winnend gerecht vanuit de Big Green Egg te toveren.
20150608 Taste03

Tony Stone 2015

tonystone150x160Afgelopen weekend 23 en 24 mei stond PureBBQ haar mannetje op Tony Stone 2015 (de 5e editie alweer). Met de 68 deelnemende teams lijkt dit de grootste wedstrijd in Europa van 2015 te zijn.
Alle topteams uit Europa waren aanwezig, de concurrentie is aanzienlijk. De verschillen in de scores zijn relatief klein dus het kan zo maar zijn dat je een top 10 plaats in een eerdere wedstrijd had, nu meer punten scoort en toch buiten de top 10 eindigt. Op dit soort grote wedstrijden blijkt dat kleine verschillen in bereiding tot grote verschillen in de uitslagen leiden. Onze scores:
– Chicken: 47
– Ribs: 43
– Pork: 9 (top 10 met Livar vinden wij erg goed in dit deelnemersveld)
– Brisket: 40
– Overall: 31

De extra wedstrijd onderdelen:20150524TonyStoneDessert
– Dessert: 11 (erg tevreden)
– Eendenborst: 13 (prima)

Naast weer een bijzondere wedstrijdervaring hebben we met veel (voor ons nieuwe) teams kennis gemaakt en veel met ons bekende teams gesproken, gelachen. Tony Stone is een prachtige wedstrijd, veel lof naar Harry Havinga en zijn team als trekker en organisator.

Bijzonder voor ons was dat we deze wedstrijd een echte zgn. “BBQ Vault” van de Turnpike Smokers mochten testen (deze ‘vault’ had serienummer 0001). Prachtig staaltje vakmanschap van dit team, erg fijne en goed smoker die perfect op een topwedstrijd ingezet kan worden.

PureBBQ wint in Hoogeveen

HoogeveenLogoOp 14 mei (Hemelvaartsdag) toog PureBBQ voor de derde keer naar Hoogeveen voor de vierde editie van de BBQ wedstrijd georganiseerd door Marchinus Swierts en companen. Het deelnemersveld was iets kleiner als voorgaande jaren, maar de strijd was niet minder.
Deze keer vond de wedstrijd voor het eerst plaats onder de vlag van de Nederlandse afdeling van de WBQA. Dat betekende o.a. een opgeleide “blinde” jury (d.w.z. de jury kan niet zien en weet het ook niet welk bord afkomsig is van welk team), plus eenduidige regels voor de jury op basis waarvan de beoordeling plaats vind. In tegenstelling tot de KCBS wedstrijden wordt tijdens een WBQA wedstrijd elk team geacht, naast het bereiden van vlees, ook groenten en bijvoorbeeld aardappelen te bereiden plus het geheel zo mooi mogelijk op een bord te presenteren.

Na winst in de twee voorgaande edities was het de vraag of PureBBQ zich de rol als favoriet kon waarmaken. Aan het einde van de dag bleek dat we 4 van de 5 prijzen mochten ontvangen. Blij en trots sloten we de dag af. Hulde aan de organisatie, prima opzet van wedstrijd met “blinde” jury.
10649880_1050268998336423_7207237608336808253_n

9 en 10 mei: Beer Fries and BBQ II te Hasselt

2015-05-11 17_28_57-Beer, Fries & BBQ IIDe tweede wedstrijd van het seizoen 2015 is in Hasselt, alwaar de tweede editie van Beer, Fries and BBQ plaatsvond.
Het organiserende team de Filous No Nonsense BBQ heeft weer een mooi deelnemersveld bij elkaar verzameld. De wedstrijd is op een mooie locatie (Kapermolenpark te Hasselt en de organisators Wim en Dimitri van het team Filous weten het goed te regelen, zowel het programma als de faciliteiten zijn een compliment waard. Dat maakt het dat diverse teams al op een vrijdag hun stand inruimen en de gezelligheid bij elkaar opzoeken. PureBBBQ arriveerde op zaterdag, de tent stond rap, de indeling kwam als vanzelf, de kolen van Masterfire werden heet gemaakt, de stemming was al goed.
De zaterdag avond nam de gezonde spanning iets toe tijdens de voorbereidingen op de wedstrijd, de zondag kenmerkte zich door concentratie en een goede samenwerking in het team. Ook het bezoek van onze sponsoren tijdens het weekend (Primo-Grill, Vuur & Rook, Home Made Vleesspecialiteiten en Livar) vonden we erg leuk. Fijn om zulke supporters te hebben, hopelijk hebben ze genoeg te eten en te drinken gehad.
Dan de wedstrijd zelf: Beer, Fries and BBQ kenmerkt zich door het ontvangen van veel teams, waaronder sterke buitenlandse teams dus met onze 14e plaats overall was er geen juich stemming maar ook geen teleurstelling, hoe we het moeten kenmerken zijn we nog niet uit.. laten we het op tevreden houden, het is en blijft een jury sport dus variaties zijn te verwachten
Waar we heel erg trots en blij mee waren zijn de vermeldingen voor de bijgerechten:
– 2e plaats voor onze uiterst smaakvolle chicken-wings
– 4e plaats voor de onweerstaanbare hamburger
De KCBS uitslagen waren er van uitersten, gejuich bij chicken en brisket… ongeloof bij de uitschieters op ribs en pork.
– chicken: 7e
– ribs: 30
– pork: 20
– brisket: 5e
Voordat we naar de volgende wedstrijd gaan naar (eind mei Tony Stone met de 5e editie alweer), praten we de ribs en pork nog een keer door gevolgd door een kleine proefsessie.

20150511BeerFries4eHabu

20150511BeerFries2eChickWings

20150511BeerFries5eBrisket

11 en 12 april 2015: BaseBall & BBQ Cookoff

BaseballBBQ_logo

Op 11 en 12 April 2015 reisde de teamleden van PureBBQ af voor de eerste wedstrijd in 2015. Lokatie was dit maal het terrein van de honkbal vereniging “Pioniers”.
Initiatiefnemer van dit evenement was een goede bekende van ons t.w. Fernando Wokke van Team Smokey Village American BBQ Catering.

Het was een weekend met veel wind, harde wind zelfs en op de zaterdag (te) veel regen.
Gelukkig hebben we een erg goede en ruime tent en hebben we de ontberingen weten te weerstaan in tegestelling tot enkele andere teams die vol in de wind stonden en een tent kapot zagen gaan.
Om de avond goed in te vullen werden er lekkere gerechten gemaakt en onder het genot van een biertje hadden we steeds minder last van het weer.

De wedstrijd gerechten werden gereed gemaakt voor de wedstrijd en deze werden op verschillende tijden op de voor verwarmde BBQ gelegd, dit omdat er verschillende bereidings tijden zijn voor de gerechten.

Zondag kwam de rest van het team en waren wij helemaal compleet. Het ontbijt werd verzorgd door 2 van de team leden terwijl de andere druk bezig waren met de wedstrijd gerechten.
Toch is het altijd weer spannend, de gerechten moeten op gezette tijden worden ingeleverd met een speling van 5 minuten, ben je te laat dan heb je pech en zal je op dat onderdeel geen punten scoren.

Zoals gewoonlijk beginnen we met de chicken om 12 uur, daarna om 12:30 de ribs en vervolgens de pork om 13:00 en als allerlaatste de brisket om 13:30.

Na lang wachten was daar dan eindelijk de prijs uitreiking, de score van deze eerste wedstrijd in 2015 viel voor de ene mee en voor de ander weer wat tegen.
Overall een 9e plaats en gezien het deelnemersveld geen plek om je voor te schamen.

  • Chicken 17e
  • Ribs 25e
  • Pork 3e
  • Brisket 7e

Op naar de volgende wedstrijd, die zal zijn in Hasselt, Beer Fries and BBQ, georganiseerd door team De Filous No Nonsense BBQ.

20150411BaseballBBQ01

20150411BaseballJorisPodiumPork