Kampioen der Lage Landen

20140913Diksmuide06Wat een weekend hebben we achter de rug, en wat een week die daarop volgde. Op 13 en 14 september 2014 was het zover.. het Kampioenschap Der Lage Landen te Diksmuide in België. Het BBQ-team van Matthias had de organisatie op zich genomen en er een werkelijk fantastisch evenement van gemaakt. Een rijk gevulde food-basket voor de deelnemende teams, logistiek en voorzieningen waren top geregeld. zelfs het weer was het kampioenschap gunstig gezind.De wedstrijd zelf dan, met een internationaal deelnemersveld van 30 ervaren teams uit Nederland, België, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Italië waren we zeker van stevige concurrentie.
De uitdaging bestond uit de 4 klassiekers uit de KCBS competitie: brisket, varkensschouder, varkensribben en kip. Daarnaast was een European Style BBQ wedstrijd waarin we de 4 aangereikte ingrediënten (Breydelspek, kangoeroe, schol en peperkoek voor in een dessert) naar eigen believen tot een mooi gerecht mochten samenstellen.
20140913Diksmuide05
Twee dagen hard en met passie achter de BBQ resulteerde in een 1e plaats met ribben, een 1e plaats met kip en een 2e plaats met het visgerecht. De andere gerechten behaalden geen podium plek maar eindigden hoog in de ranglijst. En wel zo hoog dat we voldoen punten bijeen haalden voor een 3e plaats in het KCBS onderdeel en een 3e plaats in het European Style BBQ. Beide onderdelen opgeteld betekende maar 1 ding: PureBBQ mag een jaar lang de titel “Grand Champion der Lage Landen” dragen, kampioen van Nederland en België.

Superfijn dat we de ondersteuning krijgen van onze sponsoren Primo-Grill, Vuur en Rook,F-Dick, Barbecueplein en Angus Ranch houtskool voor de materialen, ingrediënten, rubs , sauzen, brandstof, de aanmoedigingen en ondersteuning. Mede dankzij die ondersteuning kunnen we ons blijven focussen op mooie pure producten en ingrediënten en deze keer met wat een geweldig resultaat. De foto’s spreken voor zich…
20140913Diksmuide01