9 en 10 mei: Beer Fries and BBQ II te Hasselt

2015-05-11 17_28_57-Beer, Fries & BBQ IIDe tweede wedstrijd van het seizoen 2015 is in Hasselt, alwaar de tweede editie van Beer, Fries and BBQ plaatsvond.
Het organiserende team de Filous No Nonsense BBQ heeft weer een mooi deelnemersveld bij elkaar verzameld. De wedstrijd is op een mooie locatie (Kapermolenpark te Hasselt en de organisators Wim en Dimitri van het team Filous weten het goed te regelen, zowel het programma als de faciliteiten zijn een compliment waard. Dat maakt het dat diverse teams al op een vrijdag hun stand inruimen en de gezelligheid bij elkaar opzoeken. PureBBBQ arriveerde op zaterdag, de tent stond rap, de indeling kwam als vanzelf, de kolen van Masterfire werden heet gemaakt, de stemming was al goed.
De zaterdag avond nam de gezonde spanning iets toe tijdens de voorbereidingen op de wedstrijd, de zondag kenmerkte zich door concentratie en een goede samenwerking in het team. Ook het bezoek van onze sponsoren tijdens het weekend (Primo-Grill, Vuur & Rook, Home Made Vleesspecialiteiten en Livar) vonden we erg leuk. Fijn om zulke supporters te hebben, hopelijk hebben ze genoeg te eten en te drinken gehad.
Dan de wedstrijd zelf: Beer, Fries and BBQ kenmerkt zich door het ontvangen van veel teams, waaronder sterke buitenlandse teams dus met onze 14e plaats overall was er geen juich stemming maar ook geen teleurstelling, hoe we het moeten kenmerken zijn we nog niet uit.. laten we het op tevreden houden, het is en blijft een jury sport dus variaties zijn te verwachten
Waar we heel erg trots en blij mee waren zijn de vermeldingen voor de bijgerechten:
– 2e plaats voor onze uiterst smaakvolle chicken-wings
– 4e plaats voor de onweerstaanbare hamburger
De KCBS uitslagen waren er van uitersten, gejuich bij chicken en brisket… ongeloof bij de uitschieters op ribs en pork.
– chicken: 7e
– ribs: 30
– pork: 20
– brisket: 5e
Voordat we naar de volgende wedstrijd gaan naar (eind mei Tony Stone met de 5e editie alweer), praten we de ribs en pork nog een keer door gevolgd door een kleine proefsessie.

20150511BeerFries4eHabu

20150511BeerFries2eChickWings

20150511BeerFries5eBrisket