Warning: Declaration of FDX_Widget_profile::widget($args) should be compatible with WP_Widget::widget($args, $instance) in /var/clients/client0/web105/web/wp-content/plugins/wp-twitter/modules/class-p2.php on line 14

Warning: Declaration of FDX_Widget_profile::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /var/clients/client0/web105/web/wp-content/plugins/wp-twitter/modules/class-p2.php on line 23

Warning: Declaration of FDX_Widget_search::widget($args) should be compatible with WP_Widget::widget($args, $instance) in /var/clients/client0/web105/web/wp-content/plugins/wp-twitter/modules/class-p2.php on line 38

Warning: Declaration of FDX_Widget_search::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /var/clients/client0/web105/web/wp-content/plugins/wp-twitter/modules/class-p2.php on line 47
11 en 12 april 2015: BaseBall & BBQ Cookoff – PureBBQ

11 en 12 april 2015: BaseBall & BBQ Cookoff

BaseballBBQ_logo

Op 11 en 12 April 2015 reisde de teamleden van PureBBQ af voor de eerste wedstrijd in 2015. Lokatie was dit maal het terrein van de honkbal vereniging “Pioniers”.
Initiatiefnemer van dit evenement was een goede bekende van ons t.w. Fernando Wokke van Team Smokey Village American BBQ Catering.

Het was een weekend met veel wind, harde wind zelfs en op de zaterdag (te) veel regen.
Gelukkig hebben we een erg goede en ruime tent en hebben we de ontberingen weten te weerstaan in tegestelling tot enkele andere teams die vol in de wind stonden en een tent kapot zagen gaan.
Om de avond goed in te vullen werden er lekkere gerechten gemaakt en onder het genot van een biertje hadden we steeds minder last van het weer.

De wedstrijd gerechten werden gereed gemaakt voor de wedstrijd en deze werden op verschillende tijden op de voor verwarmde BBQ gelegd, dit omdat er verschillende bereidings tijden zijn voor de gerechten.

Zondag kwam de rest van het team en waren wij helemaal compleet. Het ontbijt werd verzorgd door 2 van de team leden terwijl de andere druk bezig waren met de wedstrijd gerechten.
Toch is het altijd weer spannend, de gerechten moeten op gezette tijden worden ingeleverd met een speling van 5 minuten, ben je te laat dan heb je pech en zal je op dat onderdeel geen punten scoren.

Zoals gewoonlijk beginnen we met de chicken om 12 uur, daarna om 12:30 de ribs en vervolgens de pork om 13:00 en als allerlaatste de brisket om 13:30.

Na lang wachten was daar dan eindelijk de prijs uitreiking, de score van deze eerste wedstrijd in 2015 viel voor de ene mee en voor de ander weer wat tegen.
Overall een 9e plaats en gezien het deelnemersveld geen plek om je voor te schamen.

  • Chicken 17e
  • Ribs 25e
  • Pork 3e
  • Brisket 7e

Op naar de volgende wedstrijd, die zal zijn in Hasselt, Beer Fries and BBQ, georganiseerd door team De Filous No Nonsense BBQ.

20150411BaseballBBQ01

20150411BaseballJorisPodiumPork